ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΤΑΣΗ ΒΡΟΧΟΣΤΑΛΙΔΩΝ


  Τα παιδιά όλου του κόσμου είδαν την άσχημη κατάσταση της Γης και αποφάσισαν να μην πετάνε πλέον σκουπίδια εδώ κι εκεί. Ακόμη κόλλησαν αφίσες που έγραφαν << ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΞΑΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ>>. 
  Οι βροχοσταλίδες έβλεπαν από ψηλά την κατάσταση αυτή και μετά το σκέφτηκαν ξανά και αποφάσισαν να πέσουν επιτέλους στη Γη. Έτσι η Γη έπαψε πια να είναι μολυσμένη επειδή τα παιδιά είχαν πάρει αυστηρά μέτρα. Αυτό ήταν αρκετά ωφέλιμο γιατί η τρύπα του όζοντος άρχισε να μικραίνει. Τι είναι το όζον; Είναι σαν ασπίδα που προστατεύει τη Γη από τις ακτίνες του ήλιου. 
  Κάτι ξέχασα να πω.... οι βροχοσταλίδες όταν έπεσαν στη Γη δρόσισαν βουνά, δέντρα, χωράφια, ζώα, ανθρώπους, γέμισαν ποτάμια και λίμνες. 

ΦΡΑΝΚΟ



 Τα παιδιά με την άσχημη κατάσταση που είδαν στον προτζέκτορα του σχολείου τους κατάλαβαν πόσο πολύ κινδυνεύει η Γη. Όλοι άρχισαν τότε να μαζεύουν τα σκουπίδια και να προσπαθούν να λιγοστέψουν τα αέρια από τα εργοστάσια. 
  Μετά από λίγες ημέρες ήρθαν οι πρόεδροι όλων των χωρών της Γης και αποφάσισαν να συνεργαστούν ώστε να μαζευτούν όλα τα πεταμένα σκουπίδια που μολύνουν τη θάλασσα. Επίσης σκέφτηκαν να μαζέψουν όσα ψάρια έχουν μολυνθεί και να τα πάνε σε ενυδρεία ώστε να τα κάνουν καλά και να τα προστατέψουν.
  Οι βροχοσταλίδες είδαν ότι οι άνθρωποι είχαν συνέλθει και ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ. Έπειτα από όλα αυτά η τρύπα του όζοντος έκλεισε και έβρεξε πολύ δυνατά για πολλές μέρες.


ΓΙΑΝΝΗΣ



  Παρατηρώντας όλοι οι άνθρωποι ότι οι βροχοσταλίδες δεν έπεφταν στο έδαφος φοβήθηκαν πολύ. Δεν ήξεραν τι να πρωτοκάνουν. Ο ένας ρωτούσε τον άλλον. 
  Όλα τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια είχαν μαραθεί. Ακόμη το όζον σε μερικά σημεία είχε τρυπήσει, επειδή οι άνθρωποι μόλυναν συνεχώς το περιβάλλον με επικίνδυνα αέρια.
  Όσο ακόμα είναι καιρός, πρέπει να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα. Οι άνθρωποι, προσπαθώντας να βοηθήσουν άλλαξαν συνήθειες. Αρχίζουν να διαχωρίζουν τα σκουπίδια σε κάδους ανακύκλωσης. 
  Όλος ο κόσμος μπήκε στη θέση των βροχοσταλίδων, από τότε δεν ξαναέβλαψαν το περιβάλλον και όλα έδειχναν να έχουν βελτιωθεί.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ



 Βλέποντας αυτά τα άσχημα αποτελέσματα τα παιδιά σκέφτονται να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους.
   Έπρεπε να ορίσουν νόμους για τους ανθρώπους όλης της Γης:
1. Να μην πετάνε σκουπίδια
2. Να μην ξοδεύουν τα καράβια άσκοπα πετρελαίο αλλά να πληρώνουν πρόστιμο για αυτό.
3. Να καθαρίζονται κάθε Σαββατοκύριακο οι κάδοι και οι καπνοδόχοι σε όλες τις γειτονιές.
  Ο κόσμος κατάλαβε τι κακό έκανε στο περιβάλλον. Άρχισαν λοιπόν να ακολουθούν τους νόμους που έβαλαν τα παιδιά.
   Έτσι η βροχή άρχισε ξανά να πέφτει στη Γη και όλοι χάρηκαν.


ΑΝΤΩΝΗΣ



  Η στάση βροχοστάλιδων οδήγησε σε προβλήματα ξηρασίας τόσο σε λίμνες όσο και σε ποτάμια. Τα φυτά πέθαιναν αργά, τα ζώα διψούσαν και οι άνθρωποι ήταν δυστυχισμένοι.
  Παρόλα αυτά οι άνθρωποι δεν άλλαζαν. Τότε τα παιδιά πήραν μια απόφαση, σκέφτηκαν να αλλάξουν τον κόσμο. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος κατάφεραν να μαζευτούν πολλοί και να πείσουν τους μεγάλους να αλλάξουν επιτέλους συνήθειες. Να αποκτήσουν συνήθειες που θα κάνουν μόνο καλό στη Γη μας. 
  Όταν οι βροχοσταλίδες είδαν ότι οι άνθρωποι άλλαξαν μυαλά, άρχισαν πάλι να δουλεύουν και η Γη γέμισε ξανά νερό. Τα ζώα ξεδίψασαν και τα φυτά ζωντάνεψαν.


ΕΛΕΝΗ



  Μετά από την άσχημη κατάσταση της Γης τα παιδιά αποφάσισαν να πάρουν τα μέτρα τους. 
  Αρχικά σκέφτηκαν να ανακοινώσουν στους ανθρώπους τα μέτρα τους. Πρότειναν να μην χρησιμοποιούν συχνά αυτοκίνητα ώστε να μη μολύνουν τη Γη, γιατί κάποια μέρα η Γη μας θα σπάσει σα <<ρόδι παραγινωμένο>>. Εξάλλου εμείς ζούμε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και πρέπει να τη σεβόμαστε. 
  Οι βροχοσταλίδες άρχισαν να απειλούν που αν τους νοιάζει τους ανθρώπους δε θα ξανα πέσουμε ποτέ στη Γη.
  Επίσης αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση, ήταν σίγουρο ότι κανένας δε θα μπορούσε να πληρώσει το νερό γιατί η τιμή του συνεχώς ανέβαινε.
  Όλοι λοιπόν οι άνθρωποι πήραν ένα μάθημα από τη στάση των βροχοσταλίδων. Υποσχέθηκαν ότι δε θα μολύνουν ξανά τη Γη και όσο μπορούσαν θα χρησιμοποιούσαν ποδήλατα ώστε να μειωθούν τα καυσαέρια.
  Μετά από όλα αυτά ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Γιατί επιτέλους η Γη μας δεν έμοιαζε πια σα ρόδι έτοιμο να σπάσει έτσι ικανοποιήθηκαν όλοι πάρα πολύ. 
  Στο τέλος οι βροχοσταλίδες άρχισαν να πέφτουν χαμογελαστές στη Γη. Ευχαριστήθηκαν λοιπόν όλοι οι άνθρωποι γιατί το ΝΕΡΟ δρόσισε χωράφια, βουνά και δέντρα.


ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ



  Παρατηρώντας τα παιδιά ότι οι βροχοσταλίδες σταμάτησαν να πέφτουν στη Γη, σκέφτονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

   Επειδή το νερό δεν υπήρχε σε μεγάλες ποσότητες, η τιμή του νερού ακρίβυνε και κανένας δεν μπορούσε να το πληρώσει. Η έλλειψη νερού προκάλεσε πυρκαγιές γιατί υπήρχε ξηρασία. 
  Η Γη καταστρεφόταν και τα παιδιά αποφάσισαν να πάρουν μέτρα. Τα παιδιά έστειλαν ένα γράμμα στα αστέρια για να τους πουν τι συνέβη με τις βροχοσταλίδες . Τα αστέρια τότε τους εξήγησαν ότι επειδή οι άνθρωποι δεν πρόσεχαν το περιβάλλον, οι βροχοσταλίδες σταμάτησαν να πέφτουν στη Γη. 
  Τότε οι άνθρωποι ξεκίνησαν:
 1. Να καθαρίζουν το περιβάλλον γύρω τους.
2. Να μην πετάνε σκουπίδια όπου να ΄ναι.
3. Να κλείνουν τα εργοστάσια.
4. Να περπατάνε περισσότερο και να μην οδηγούν αυτοκίνητα.
Και έτσι, μετά από όλα αυτά οι βροχοσταλίδες αποφάσισαν να πέσουν ξανά στη Γη.


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ