ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ....


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Είμαστε τα παιδιά της Δ2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Ξέρουμε πόσες ευθύνες έχετε.
  Γράφουμε αυτό το γράμμα όμως για να σας αναφέρουμε το σοβαρό πρόβλημα του νερού. Σίγουρα ξέρετε ότι έχει μια μυρωδιά πολύ άσχημη.
Οι τουρίστες και όχι μονό, παραπονιούνται συχνά. Ακόμη και πολλοί κάτοικοι και γονείς παιδιών είναι δυσαρεστημένοι.
  Σας παρακαλούμε πολύ να κάνετε κάτι άμεσα για αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Δεν αντέχουμε να πίνουμε αυτό το βρώμικο κι επικίνδυνο νερό. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.
  Περιμένουμε να αλλάξετε τα φίλτρα από τις δεξαμενές των νερών. Περιμένουμε επίσης να αλλάξετε τα δίκτυα από τα οποία περνάει το νερό. Τέλος να επισκευάσετε το σύστημα ύδρευσης του χωριού με τρόπο αποτελεσματικό.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Δ2

Γραμματική



Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
  Είμαστε τα παιδιά της Δ2 τάξης του Νέου Μαρμαρά. Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν μπορούσατε να κατανοήσετε αυτό που θα σας πούμε. Ξέρουμε τις δυσκολίες από το επάγγελμα σας αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια.
  Θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πρόβλημα με τα πολλά αδέσποτα ζώα όπως και για τους σωρούς από σκουπίδια που υπάρχουν σκόρπια παντού γύρω στα πεζοδρόμια.
  Τα αδέσποτα ζώα προκαλούν ζημιές σε κήπους και αυλές γιατί ψάχνουν για φαγητό. Θα μπορούσατε να αλλάξετε αυτή την κατάσταση, βάζοντας τα σε ένα μικρό μέρος, όπου θα μπορούσε  κόσμος να τα φροντίζει ή να τα υιοθετεί.
  Επίσης τα σκουπίδια είναι ένα πολύ άσχημο θέαμα όχι μόνο για εμάς τους κατοίκους αλλά πιο πολύ για τους κατοίκους που επισκέπτονται την περιοχή μας.
  Θα σας προτείναμε λοιπόν κάθε πρωί και με πρόγραμμα να βγαίνουν τα απορριμματοφόρα και οι καθαριστές του χωριού μας και να μαζεύουν τα σκουπίδια από κάθε γωνιά και να βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση.
  Έτσι η ζωή μας θα γίνει πιο όμορφη. Από το να βλέπεις ένα τόσο όμορφο χωριό να καταστρέφεται καθημερινά. Ελπίζουμε να αλλάξει άμεσα αυτή η κατάσταση.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Δ2

Ευδοκία



Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
 Είμαστε τα παιδιά του Δ2 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαρμαρά.
  Σας παρακαλούμε πολύ, ξέρουμε ότι έχετε πολλές δουλειές όμως όλοι παραπονιούνται συνεχώς, επειδή χρειάζεται άμεσα το χωριό μας έναν έλεγχο στο σύστημα ύδρευσης.
   Όποτε βρείτε χρόνο λοιπόν θα θέλαμε να αλλάξετε τα φίλτρα στο σύστημα ύδρευσης ή να στείλετε τα ειδικά συνεργεία σας ώστε να επισκευάσουν το σύστημα ύδρευσης.
  Περιμένουμε από εσάς να κάνετε γρήγορα ότι μπορείτε. Να δράσετε όσο μπορείτε καλύτερα για να βοηθήσετε τους κατοίκους ώστε να καταναλώνουν άφοβα το νερό.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Δ2

Μαριάννα


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Είμαστε τα παιδιά του Δ2 τμήματος του Νέου Μαρμαρά.
 Σας υπενθυμίζουμε ότι το νερό δεν είναι τόσο καθαρό όσο ήτανε παλιά. Σας παρακαλούμε λοιπόν να κάνετε μια προσπάθεια ώστε να βάλετε σε ορισμένα σημεία του δικτύου ύδρευσης καινούρια και καθαρά φίλτρα.
 Αν μπορείτε βέβαια να κινηθείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί ένα τέτοιο όμορφο και τουριστικό χωριό δεν αξίζει τέτοιο βρώμικο νερό. Επίσης κύριε Δήμαρχε μικροί και μεγάλοι κάτοικοι και τουρίστες παραπονιούνται συχνά για αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
  Σας παρακαλούμε λοιπόν να κάνετε αυτή την προσπάθεια για να βελτιώσετε αυτή την κατάσταση.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Δ2

Αντώνης


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

  Είμαστε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά.
Ξέρουμε πόσο σκληρά δουλεύετε για να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες μας.
  Όμως γράφουμε αυτό το μήνυμα ώστε να σας υπενθυμίσουμε το σοβαρό πρόβλημα του χωριού μας, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει μολυνθεί από το μεγάλο όγκο σκουπιδιών και για αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας.
  Επιπλέον οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την άσχημη εικόνα στο χωριό μας κι αν συνεχιστεί αυτό το πρόβλημα, τα πράγματα θα γίνουν πιο σοβαρά, οπότε πρέπει να πάρετε βιαστικά και δραστικά μέτρα.
  Προτείνουμε λοιπόν μια λύση. Να στείλετε ειδικούς καθαριστές και μηχανήματα ώστε να τα μαζέψουν ώστε επιτέλους το χωριό μας να γίνει καθαρό και ομορφότερο. Από εσάς περιμένουμε μια γρήγορη λύση.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Δ2

Ριφάτ



Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Είμαστε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά της τάξης Δ2.
  Ξέρουμε πόσο κουράζεστε καθημερινά για να λύσετε διάφορα προβλήματα της περιοχής.
  Σας γράφουμε όμως αυτή την επιστολή για να σας ξαναθυμίσουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα του χωριού μας είναι μια ασθένεια που έχει πλήξει τα δέντρα του βουνού μας. Τα δέντρα μαραίνονται και όλοι είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για αυτή την κατάσταση και φυσικά για την άσχημη εικόνα του χωριού μας.
  Σας προτείνουμε λοιπόν να ποτίζετε και να φροντίζετε τα δέντρα πιο συχνά. Να φέρετε και ειδικούς ώστε να ελέγξουν αυτή την κατάσταση.
  Περιμένουμε από εσάς να δράσετε γρήγορα για το περιβάλλον ώστε να είμαστε πάλι όλοι χαρούμενοι.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Δ2

Φράνκο


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Είμαστε το σχολείο του Νέου Μαρμαρά.
  Στο χωριό μας υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις όμορφες παραλίες μας. Υπάρχει αρκετός κόσμος που παραπονιέται καθημερινά για το μεγάλο όγκο σκουπιδιών που βρίσκονται στις παραλίες.
  Αυτό παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή μας. Πρέπει γρήγορα κάτι να κάνουμε διότι σκουπίδια βρέθηκαν και στη θάλασσα και έτσι κινδυνεύουν τα ζώα που ζουν εκεί.
  Προτείνουμε να το ανακοινώσετε στην τηλεόραση ή αλλιώς να γραφτεί σε διάφορες εφημερίδες ώστε να συμμορφωθούν όσοι δε σέβονται το περιβάλλον.’
  Περιμένουμε να δούμε τις όμορφες παραλίες μας ξανά καθαρές, έτσι όπως τις είχαμε πριν χρόνια.

  Με εκτίμηση
 Οι μαθητές του Δ2

Ελένη


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Είμαστε τα παιδιά της Δ2 τάξης.
  Κύριε Δήμαρχε ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο που έχετε αναλάβει και συγγνώμη που σας βάζουμε σε κόπο να κάνετε αυτό που θέλουμε και ζητάμε αλλά είναι πολύ σημαντικό.
  Ο λόγος που γράφουμε αυτή την επιστολή είναι για να σας ενημερώσουμε  ότι  όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό μας, πετούν σκουπίδια στους δρόμους, χωρίς να νοιάζονται για τα άσχημα αποτελέσματα. Αυτό που θέλουμε να κάνετε είναι να ανακοινώσετε σε όλα τα κανάλια αυτή την άσχημη κατάσταση ώστε να πάψουν να πετάνε σκουπίδια και να  μολύνουν το χωριό μας.
  Παραπονιούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και οι τουρίστες που αγαπούν το Μαρμαρά. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Εμείς προτείνουμε να βγούμε στους δρόμους και να κολλήσουμε αφίσες που θα γράφουν τα παρακάτω:
1.    Μην πετάτε σκουπίδια στη φύση
2.    Μην σπαταλάτε το νερό
3.    Πετάτε τα πάντα σε κάδους
4.    Μαζέψτε ότι σκουπίδια βλέπετε γύρω σας

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Δ2

Μαριά


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
  Είμαστε τα παιδιά τα Δ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά. Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η δουλειά σας και πόσο πράγματα έχετε αναλάβει.
  Σας γράφουμε αυτή την επιστολή γιατί το νερό στο χωριό μας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Σίγουρα ξέρετε ότι το νερό μας είναι βρώμικο και γεμάτο χώμα κα δεν πίνεται.
  Σας προτείνουμε λοιπόν να αντικαταστήσετε τα φίλτρα του νερού ή να επισκευάσετε το σύστημα ύδρευσης.
  Περιμένουμε να τα επισκευάσετε ώστε να μπορούμε να πίνουμε καθαρό νερό.

Δημήτρης